Je bent hier:

Rouwkamers

24-uurs kamers Jan de Wit & Zn

 

Wanneer iemand is overleden en duidelijk is dat de overledene opgebaard zal worden, is de eerste vraag: Waar? Vaak gebeurt dit in het eigen huis, zodat de nabestaanden de overledene nog zo lang mogelijk om zich heen hebben. Soms is hiervoor echter niet de mogelijkheid of hebben nabestaanden er veel moeite mee wanneer de overledene wordt opgebaard in het woonhuis. Het kan natuurlijk ook zijn dat de overledene in een bejaardentehuis of verzorgingstehuis woonde en geen sprake is van een eigen woning.

Wanneer een overledene niet thuis wordt opgebaard, bieden wij u de mogelijkheid de overledene op te baren in onze 24-uurskamer: een huiselijke kamer waar u ongestoord bij de overledene kunt zijn, hoe vaak en hoe lang u dat ook wilt. Een afspraak maken is niet nodig, u krijgt een pasje uitgereikt die toegang geeft tot de 24-uurs kamer.

 

Ons uitvaartcentrum beschikt nu over twee 24-uurskamers. We hebben een standaard 24-uurs kamer en een luxere versie. Ook wel genoemd; de rouwsuite.

Deze kamers zijn zeer huiselijk ingericht, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt houden met de term ‘hospitality’.

Ondanks het grote verdriet van het verlies van een dierbare proberen wij onze bezoekers op gepaste wijze ‘in de watten te leggen’. In de 24-uurskamer staat een zithoek waar er rustig gezeten kan worden en stil gestaan kan worden bij het leven van de overledene. Er staat een koffiezetapparaat en een waterkoker. Koffie en thee maken kan onbeperkt en kost onze bezoekers niks. Er is ook een minibar aanwezig in deze kamer met een assortiment aan frisdranken, bier en wijn.

 

 

 

Algemene rouwkamer

 

Dat een rouwkamer een belangrijk onderdeel is bij een uitvaart, weten we bij Jan de Wit & Zn. uitvaartverzorging regelmatig. Het afscheid nemen van een dierbare is immers een belangrijk onderdeel in het rouwproces. Een rouwkamer moet daarom een prettige sfeer bieden en perfect verzorgd zijn. En bovendien rustig te bezoeken op de door u gewenste tijden, door familie, vrienden en bekenden.

 

Die rouwkamer krijgt u dan ook bij ons. Dit is een prettige omgeving waarin iedereen zich welkom voelt om afscheid te nemen en de nabestaanden te spreken. In deze kamer ligt de overledene opgebaard. Onze rouwkamer biedt optimale gelegenheid om afscheid te nemen en te rouwen. Uiteraard is er gelegenheid om eigen muziek op de achtergrond te beluisteren. Bezoekers kunnen zelf een kopje koffie of thee nuttigen in onze wachtruimte. Mocht er tijdens een afscheidsbezoek de wens zijn om koffie en thee geserveerd te krijgen dan is een eigen invulling altijd mogelijk om dit met ons te bespreken.